FK SPARTAK ŽEBRÁK - FC FREYBURG TRUBÍN
0:1

24. 2. MODROBÍLÝ BÁL, více info zde na webových stránkách

FK Spartak Žebrák - FC Freyburg Trubín
0:1

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS - JARO 2024

I TY SE STAŇ ŽEBRÁCKÝM FOTBALISTOU

nabíráme malé fotbalisty a fotbalistky od ročníku 2016 a starší

FK SPARTAK ŽEBRÁK

Jsme fotbalový klub Spartak Žebrák s dlouholetou tradicí a srdcem vloženým do každého zápasu. Můžete se zde seznámit s aktuálními informacemi, výsledky zápasů, fotografiemi ze života našeho klubu.

Jsme hrdí na naše týmy, které se pravidelně účastní mistrovství a turnajů. V našem klubu najdete nejen nadějné mladé hráče, ale také zkušené veterány. Klubové aktivity jsou doplněny o různé kulturní a sportovní akce, které jsou otevřené všem přátelům a podporovatelům klubu.

Cílem našeho klubu je nejen podporovat a rozvíjet talentované hráče, ale také vytvářet pozitivní a přátelskou atmosféru, která spojuje hráče, trenéry, fanoušky a rodiny. Věříme, že fotbal je nejen sport, ale také způsob života, který nám umožňuje vytvářet silné vazby a přináší radost a spokojenost.

NAŠE AKTIVITY

Všichni jsou u nás vítáni, bez ohledu na věk či pohlaví.
Pokud máte zájem se k nám připojit jako hráč, nebo se pouze zúčastnit našich akcí, neváhejte nás kontaktovat.

O NAŠEM KLUBU

Tato sekce je určena nejen pro naše fanoušky, ale také pro hráče a přátele klubu. Sledování aktuálních informací a historie klubu nám umožňuje sdílet naše úspěchy a zážitky, a zároveň si uvědomit, co nás spojuje a motivuje v naší vášni pro fotbal. Doufáme, že si zde najdete mnoho zajímavých informací a rádi Vás zveme ke sledování našich aktualit a historie klubu. Věříme, že zde najdete mnoho informací, které Vás budou zajímat a pomohou Vám lépe se seznámit s naším klubem.

AKTUÁLNĚ Z KLUBU

Spartak Žebrák Vám přináší nejnovější a nejaktuálnější informace týkající se našich zápasů, turnajů, výsledků, akcí a dalších důležitých událostí spojených se životem našeho klubu naleznete na našich Facebookových stránkách.

Sledujte nás tam a buďte vždy v obraze o všech důležitých událostech a novinkách spojených s naším klubem. Sledujte naše aktuality a nezmeškejte žádnou důležitou událost spojenou s naším klubem.

HISTORICKÉ OKÉNKO

Klub s názvem SK Žebrák vznikl v roce 1912. U zrodu stáli pp. Hecht a Vitáček. První utkání byly hrány na půjčených pastvinách v Chlustině a později na obecní louce pod Rigrovým hájem, kde je stadion i v současné době.  

Od založení uplynulo již uplynulo 111 let a za tuto dobu kopaná napsala kus bohaté historie, jak po stránce sportovní, tak i po stránce úpravy stadionu. V roce 2021 bylo z již nefunkčního hokejového stadionu vybudováno osvětlené tréninkové hřiště s umělým povrchem. 

Klubem prošly stovky hráčů i funkcionářů. Oddíl provázely úspěchy i krize, tak jako to v životě bývá. Po sportovní stránce úspěchy převažují. V předválečném období hrál oddíl střídavě krajské a okresní soutěže. Ve válečných letech pod názvem IVO Žebrák se hrála v Žebráku divize. kde byli soupeři z  Plzně, Českých Budějovic a další týmy zvučných jmen. Na utkání chodilo 2000-3000 diváků. Velkou zásluhu má majitel strojírenské firmy p. Josef Volman, který oddíl podporoval, zaměstnal ligové hráče z Plzně a tím výrazně přispěl k největším úspěchům v historii oddílu. Po roce 1948 se oddíl přejmenoval TJ Sokol Žebrák a později na TJ Spartak TOS. Oddíl hrál krajské soutěže. V roce 1950 se vrací do Žebráku nejslavnější žebrácký fotbalista Oldřich Nejedlý /viz. samostatný odkaz na webu/ a jako hrající trenér přivádí mužstvo do divize. 

V roce 1953 hraje oddíl kvalifikační zápas o postup do 2. ligy se Spartakem Čelákovice. Obě firmy patřily před rokem 1948 p. Volmanovi. V zájmu vyšší moci bylo rozhodnuto, že postoupí Spartak Čelákovice. Po těžkém zranění Oldřícha Nejedlého většinou oddíl hraje krajské soutěže a největšího úspěchu dosahuje v roce 1978, kdy postoupil do krajského přeboru. Po roce sestupuje do krajské 1.A třídy a postupně oddíl hraje střídavě 1.B třídu a okresní přebor. 

V současné době má oddíl A i B mužstvo, mužstvo dorostu a žákovské mužstvo. Toto je zárukou, že žebrácká kopaná má zaručenou budoucnost.  

NEJVÝZNAMNĚJŠÍ ODCHOVANEC

Oldřich Nejedlý byl významným fotbalistou 30. let 20. století a považoval se za jednoho z nejlepších českých hráčů té doby. Obvykle hrál jako levá spojka a byl znám svou vynikající technikou při ovládání míče, křížnými přihrávkami a vynikajícím střeleckým uměním. Nejvíce se proslavil jako nejlepší střelec II. mistrovství světa v kopané.

S fotbalem začínal v rodném Žebráku, kde hrál již jako patnáctiletý v mužském týmu. V roce 1927 odešel na krátkou dobu hrát do Čechoslovanských Košíř, ale brzy se vrátil zpět do Žebráku. V roce 1928 přestoupil do SK Rakovník, ale po třech letech ho získala pražská Sparta, za kterou hrál v letech 1931 až 1941 a odehrál 415 zápasů, z toho 187 ligových. Celkově vstřelil 388 gólů, z nichž 162 byly v lize. S týmem Sparta získal také nejcennější evropskou klubovou trofej, Středoevropský pohár. Po skončení kariéry se Oldřich Nejedlý vrátil do Rakovníka, kde pomohl týmu k historickému postupu do 1. ligy.

SPONZOŘI

Děkujeme všem našim současným sponzorům, že nám umožňují dále se rozvíjet a posouvat se dopředu. Bez Vaší podpory by to nebylo možné. Snažíme se vytvářet co nejlepší podmínky pro tréninky a soutěže našich týmů v různých kategoriích, a to díky Vaší podpoře. Vážíme si jakékoliv formy sponzorské spolupráce, příspěvků od firem i jednotlivců, nebo příspěvků od našich věrných fanoušků. Děkujeme Vám za Vaši podporu, díky které jsme schopni investovat do našich sportovních zařízení a posilovat naše týmy. Každá forma podpory nám pomáhá dosahovat lepších výsledků a zlepšovat kvalitu našich sportovních aktivit.

Rádi Vám nabídneme výhody a benefity spojené s Vaší podporou, jako jsou například reklama na našich sportovních zařízeních a materiálech, zveřejnění Vašeho loga na našem webu či našich sociálních sítích, nebo pozvání na naše sportovní akce. Chcete-li se stát naším oficiálním partnerem nebo sponzorem naší sportovní akce, neváhejte nás kontaktovat. Jsme otevřeni jakékoliv formě spolupráce a Vaše příspěvky jsou pro nás velkou pomocí.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří nás podporují. Vaše podpora znamená pro nás velký závazek a motivaci v našem sportovním úsilí.

Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme technologie, jako jsou soubory cookie, k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat osobní údaje. Své nastavení můžete spravovat.